Palestinski dan u KROKODILovom Centru
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
27320
post-template-default,single,single-post,postid-27320,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-27178

Palestinski dan u KROKODILovom Centru

Palestinski dan u KROKODILovom Centru

Vaše prisustvo i učešće značiće mnogo jer će sva prikupljena sredstva biti direktno prosleđena porodici Al Najar čije se sve tri generacije u izbeglištvu suočavaju s velikim izazovima. 

Ulaznice za ovaj jedinstveni dobrotvorni događaj u iznosu od 500 dinara možete kupiti u KROKODILovom Centru svakog radnog dana od 12 do 20 časova ili ih rezervisati putem mejla office@krokodil.rs.

Broj mesta ograničen je na 35 osoba.
 


PROGRAM PALESTINSKOG DANA U KROKODILOVOM CENTRU:


11:00 – Dečije radionice crtanja. Radionice su otvorene za sve uzraste i pružaju priliku najmlađima da se kreativno izraze.

Od 13:00 imaćete priliku da uživate u bogatom meniju domaće palestinske kuhinje koje će lično pripremati članice i članovi porodice A Najar:

–          Makluba s piletinom ili veganska

–          Tabule salata

–          Knafeh i Basbousa (tradicionalni palestinski kolači)

–          Palestinska kafa ili crni čaj s kardamomom

Cene:

Ceo obrok: 1500 RSD

Makluba + Tabule: 1000 RSD

Knafeh/Basbousa + kafa/čaj: 500 RSD

Kafa/čaj: 200 RSD

14:45 – Predavanje: “Savremeni palestinski umetnici”. Viša lektorka Dajana Ajub približiće nam dela savremenih umetnika iz Palestine.

15:45 – Predavanje: “Palestinske žene juče, danas i sutra“. Rana i Dina Al Najar podeliće svoja svedočanstva o izazovima s kojima se suočavaju žene u Palestini. Ove hrabre žene, naše sestre, učestvovale u ovogodišnjem osmomartovskom maršu koji Udruženje tradicionalno koorganizuje i tada su podelile sa učesnicama i učesnicima dirljiv i snažan govor o solidarnosti i radnim pravima žena Palestine! U subotu biće sa nama i Vama u KROKODILu da u opuštenom razgovoru odgovore na vaša pitanja.

16:00 – Projekcija više puta nagrađivanog filma „Omar“ u režiji Hanija Abu-Asada iz 2013. godine. Film u kojem mladi palestinski borac za slobodu pristaje da radi kao doušnik nakon što je prevarom namamljen da prizna krivicu za ubistvo izraelskog vojnika pruža uvid u kompleksnu i prečesto tragičnu stvarnost savremenog života u Palestini.

17:30 – „Zlatni skiptar“ – književni program uz čitanje klasičnih pripovedaka palestinskog narodnog stvaralaštva na arapskom i u prevodu na naš jezik.

Dođite da zajedno istražimo palestinsku kulturu i ujedno pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. 

Vidimo se u KROKODILovom Centru!