19 Jan Novo u KROKODIL Café & Deli-ju: Boršč Džoan Didion!
Boršč je kvintesencijalno rusko i ukrajinsko jelo, ali je, zahvaljujući migracijama, popularnost stekao i na drugim područjima, uključujući severnu Ameriku gde se često vezuje za kulture Jevreja i etničkih Menonita.
Postoje razne varijante boršča, ali svakako najpopularnija na koju većina ljudi pomisli kada se spomene naziv ovog jela, uključuje cveklu, kupus, krompir i juneće ili svinjsko meso.
Boršč smo uvrstili u KROKODIL-ov meni u čast i sećanje na nedavno preminulu američku spisateljicu i esejistkinju Džoan Didion. Među njenim rukom pisanim receptima nalazi se i uputstvo za pripremu boršča, jednog od njenih omiljenih jela. Upravo nam je taj recept poslužio kao inspiracija i za boršč koji smo vam pripremili u formi specijalne ponude tokom januara i februara.
Svratite do nas na činiju ovog preukusnog jela koje će vas sigurno zagrejati i okrepiti u hladnim zimskim danima!