Mima Simić i Daško Milinović vodiće vas kroz Festival KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
26611
post-template-default,single,single-post,postid-26611,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Mima Simić i Daško Milinović vodiće vas kroz Festival KROKODIL

Mima Simić i Daško Milinović vodiće vas kroz Festival KROKODIL

Kroz tri spektakularna večernja programa na Glavnoj bini Festivala KROKODIL vodiće vas naša stara, dobro poznata, duhovita i šarmantna lica, koja će razgovarati sa zvezdama zbog kojih ste došli na Festival!

Predstavljamo vam Mimu Simić i Daška Milinovića! 

Mima Simić je hrvatska autorka jugoslavenskog porekla. Mladost je provela pišući kratke priče (Pustolovine Glorije Scott), rane tridesete baveći se političkim aktivizmom i filmskom kritikom (Otporna na Hollywood), te radijskim i TV vođenjem (HRT-ov Peti dan). Danas – u najboljim godinama – uglavnom prevodi tuđe filmove i knjige, te pluta između kontinenata. 

Daško Milinović je novinar, dizajner i radijski voditelj iz Novog Sada, jedan je od voditelja podkasta ,,Alarm s Daškom i Mlađom“. Bio je pevač grupe ,,Red Union“. A od 2011. vodi zabavni jutarnji program ,,Uzbudilnik“, zajedno sa Mladenom Urdarevićem. Uzbudilnik je počeo da se emituje 14. marta 2011. na talasima novosadskog radija AS FM. Za rad na ovom jutarnjem programu dvojac Milinović-Urdarević je u decembru 2013. dobio godišnju nagradu Nezavisnog društva novinara Vojvodine.