Meet me in Belgrade vol.1 – međunarodni susreti izdavača na XVI Festivalu KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
26652
post-template-default,single,single-post,postid-26652,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Meet me in Belgrade vol.1 – međunarodni susreti izdavača na XVI Festivalu KROKODIL

Meet me in Belgrade vol.1 – međunarodni susreti izdavača na XVI Festivalu KROKODIL

Po prvi put ove godine, Udruženje KROKODIL će u sklopu Festivala KROKODIL organizovati program Meet me in Belgrade čiji je cilj stvaranje međunarodne platforme koja omogućava lokalnim, regionalnim i inostranim izdavačima da se međusobno upoznaju, razmene iskustva i ideje, iniciraju nove projekte i saradnju. 

U petak 21. juna, 27 izdavača iz 9 zemalja okupiće se u Debatnoj zoni Festivala KROKODIL (park ispred Muzeja Jugoslavije) na seriji B2B sastanaka koji će obuhvatati dinamično, kratko međusobno upoznavanje svih prisutnih izdavača, analogno popularnom speed dating formatu, kao i četiri duže sesije u trajanju od po pola sata, podeljene u dva bloka.

Narednog dana, u subotu 22. juna od 10 sati biće održana i panel diskusija na temu rezidencijalnih boravaka za književne stvaraoce i njihove uloge i doprinosa koji mogu dati izdavaštvu. Učesnici panela biće spisateljica Dora Šustić, trenutna rezidentkinja KROKODILove Kuće za pisce; spisateljica i prevoditeljica Maja Ručević, laureatkinja projekta književnih rezidencija Ulysses’ Shelter; Nevena Milojević, rights menadžer u izdavačkoj kući Laguna; i Herman Gasio Bakiola, koordinator međunarodne mreže nezavisnih izdavača. Razgovor će voditi Maja Vuković Biserko, a radni jezik je engleski.

Program Meet me in Belgrade vol.1 je podržan od strane projekata LIT-UP i READ.