Debata Fake News from the Past na XVI Festivalu KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
26637
post-template-default,single,single-post,postid-26637,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Debata Fake News from the Past na XVI Festivalu KROKODIL

Debata Fake News from the Past na XVI Festivalu KROKODIL

FAKE NEWS FROM THE PAST naziv je nove programske celine koju KROKODIL svečano otvara na ovogodišnjem festivalu i to razgovorom u debatnoj zoni koji će se održati u nedelju 23. juna od 12:45 sati! Razgovaraćemo o medijskoj pismenosti danas u Srbiji, dezinformacijama i kako se protiv njih bore neke od zemalja članica Evropske Unije, gde je Zapadni Balkan na toj mapi napora, razgovaraćemo o deep fake sadržajima i političkim kampanjama, pokušajima manipulacije informacijama te pokušajima promene osnovnih kognitivnih znanja kod građana i građanki pogotovo u post pandemijsko doba. Razgovaraćemo i o tome kojim izvorima informacija danas mladi veruju te o tome šta danas znači fact chacking kada se čini da većina vodećih online alata za proveru kredibilnosti informacija gubi tlo pod nogama.

Uz moderaciju članice UO KROKODILa Milene Berić na ova i mnoga druga pitanja pokušaće da daju odgovore pisac Arnon Grunberg, izvršna urednica Istinomera Milijana Rogač, profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti Ana Martinoli, ekspertkinja za strateške komunikacije i javnu diplomatiju, bivša šefica operacija za Zapadni Balkan Jasna Lambert i istoričarka Dubravka Stojanović. Radni jezik biće engleski. Vidimo se!

Debatu je podržala Ambasada kraljevine Holandije u Srbiji.