Treće veče festivala KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
26497
post-template-default,single,single-post,postid-26497,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Treće veče festivala KROKODIL

Treće veče festivala KROKODIL

Treće i poslednje veče festivala KROKODIL 23. juna, počinje na poseban način, s jednim od najuspešnijih i najspektakularnijih književnih performansa u regionu ,,PičPrič” koji okuplja veliki broj autorki koje  svojim pričama na duhovit i direktan način razbijaju patrijatrhalne sisteme vrednosti. Koordinatorka ovog događaja je makedonska spisateljica Rumena Bužarovska, a pripovedaće Jana Jakimovska, Lila Milić, Jelena Veljača, Mima Simić, Markiza de Sada i Jelisaveta Blagojević. Nemojte slučajno da propustite priliku da ih čujete uživo!

Nakon ,,PičPrič” performansa, publika će imati priliku da uživa u nastupima velikog iračkog pisca Hasana Blasima, koji zbog svojih stavova trenutno boravi u Finskoj i Dore Šustić, mlade hrvatske spisateljice koja je skrenula pažnju svojim prvencem ,,Psi”, romanom generacije milenijalaca željnih slobode, koji veruju kako je sve moguće dok ih surovost liberalnog kapitalizma ne svede na rad u lošim uslovima u kojem nema mesta za ideale mladih.

Na razgovoru na sofi pridružiće nam se Feđa Štukan, autora regionalnog bestselera ,,Blank”, gde je otvoreno pisao o svojim problemima s drogom i alkoholom, kao i o stravičnim iskustvima iz rata devedesetih. Njegova iskrenost u opisivanju tih borbi izazvali su različite reakcije u javnosti, od podrške do kritika zbog kontroverznog sadržaja.

Očekuje vas mini koncert Ane Paška, koja će svojim nastupom obezbediti poseban ton završetku festivala.

Program će voditi Mima Simić i Daško Milinović.

Ulaznice za večernje programe možete nabaviti putem GIGS TIX prodajne mreže, online preko sajta new.gigstix.com, kao i u KROKODILovom Centru (radnim danima od 12 do 20 časova) i na biletarnici festivala sat vremena pre početka programa.

Celokupni program festivala preuzmite OVDE