Otvoren je konkurs za šestu generaciju KROKODILovih novinara na dan
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
26501
post-template-default,single,single-post,postid-26501,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Otvoren je konkurs za šestu generaciju KROKODILovih novinara na dan

Otvoren je konkurs za šestu generaciju KROKODILovih novinara na dan

Ako imaš između 18 i 30 godina, ako si pisac/spisateljica, novinar/ka, bloger/ka, student/kinja si ili jednostavno voliš da čitaš i pišeš a želiš da budeš deo jednog od najvećih književnih festivala u regionu festivala KROKODIL koji se održava od 21. do 23. juna, onda nam pošalji svoju prijavu do nedelje 9. juna na office@krokodil.rs koja će sadržati kratku biografiju i motivaciono pismo. U slučaju da ste već učestvovali na programu ranijih godina i želite ponovo da se prijavite budite slobodni da nam pošaljete svoju prijavu!

Deset izabranih KROKODILovih Novinara na dan će proći kroz besplatnu novinarsku školu koja će svakodnevno biti realizovana od 10. do 14. juna a koju će voditi neki od profesionalaca iz vodećih medijskih kuća u Srbiji/medijskih partnera festivala kao što su LiceUlice, NOVA, Radar, CIty magazin, Danas, Tampon Zona i dr. Nakon škole KROKODILovi novinari na dan imaće priliku da prođu kroz mentorisanu praksu pripreme visoko kvalitetnog medijskog sadržaja (pisani izveštaji, istraživačke priče, tematski tekstovi, pisani intervjui, video intervjui, podkast razgovori  i dr.) i na taj način kao novinari medijski pokrivaju sve festivalske programe. Ako ti je želja da na Festivalu KROKODiL intervjuišeš neke od najvećih imena iz sveta kulture: Arnona Grunberga, Marka Tomaša, Filipa Grujića, Nađu Petrović, Feđu Štukana i drugih, onda je ovo tvoja prilika!

Ne zaboravite da se i ove godine novinari na dan međusobno takmiče za tromesečnu plaćenu praksu u Udruženju KROKODIL. Na kraju programa svaki novinar daje jedan glas kolegi/koleginici za koga smatra da je bio najposvećeniji radu, grupi, imao najsnažniju volju za radom, želju za radom, ali i proizveo najkvalitetniji sadržaj, bio najbolji timski igrač i dr.

Novinar na dan je već ustanovljena i popularna KROKODILova platforma koja je proizvela pet generacija mladih novinara, kao i više od 100 objavljenih intervjua, reportaža i istraživačkih priča u periodu od 2019. godine pa sve do danas.