14 Jul EAT & READ #3: NAPULJ
Eat & Read #3: Napulj predstavlja vam specijalitete napuljske kuhinje, kao i troje autora rođenih Napolitanaca čija dela prikazuju tri različita aspekta ovog italijanskog grada.
Od 13. jula do 10. avgusta u KROKODILovom Centru (kao i preko aplikacija Wold i donesi.com) možete poručiti meni inspirisan napuljskom kuhinjom po ceni od 1660 din, a uz hranu dobijate i knjižicu sa odlomcima iz dela Paola Sorentina, Roberta Savijana i Elene Ferante.
Od priča o ženskim prijateljstvima i majčinstvu iz pera Elene Ferante, preko razotkrivanja tajni Kamore u romanu Gomora neustrašivog novinara Roberta Savijana do Sorentinovog pevača-filozofa Tonija Pagode, u sva ova dela duboko je utkan Napulj i njegova nedoljiva privlačnost, ali i tama
Meni:
- Gnocchi napoletana
- Torta od krompira (gatto di patate)
- Paradajz salata na napolitanski način
- Kasata
cena: 1660 din.